Hvilken deodorant bruger du?

Er du utryg ved den typiske deodorant, der både kan indeholde aluminiumsalte og parabener eller triclosan? En del af de problematiske stoffer, mange deodoranter indeholder, er under mistanke for at være hormonforstyrrende, allergifremkaldende eller kræftfremkaldende. Kunne du tænke dig at prøve et alternativt middel?

Brugen af aluminium i deodoranter er meget omdiskuteret. Det er et stof, der virker svedhæmmende, men det er muligt at købe deodoranter uden. Se fx den test af 115 deodoranter, som Forbrugerrådet Tænk Kemi har foretaget: http://kemi.taenk.dk/bliv-groennere/test-kemi-i-deodoranter. De har foretaget en kategorisering efter graden af indholdsstoffer, således at hver deodorant er forsynet med en Grøn kolbe (uden problematiske kemikalier), en Gul kolbe (med enkelte indholdsstoffer, forbrugeren skal være opmærksom på) eller en Rød kolbe (produktet anbefales ikke, hvis man ønsker at undgå en række omdiskuterede eller problematiske kemikalier, som fx kan være under mistanke for at være hormonforstyrrende eller allergi- eller kræftfremkaldende). Der kan du altså finde både deodoranter uden blandt andet aluminium såvel som deodoranter uden parfume.

Jeg er gået en lidt anden vej. De seneste ca. 5 måneder har jeg hver dag gnedet armhulerne med ½ citron, og jeg må sige, at det

Alternativ deodorant

Hvilken deodorant bruger du?

fungerer godt som deodorant. Jeg hverken lugter af armsved eller sveder noget videre. Du vil måske synes, at det er lidt spild at bruge ½ citron hver dag, men der er ingen grund til ikke at bruge citronen først. Jeg presser først saften af den halve citron ned i et glas med kogt/opvarmet vand og drikker det på fastende hjerte om morgenen. Citronsaft er god for fordøjelsessystemet og har en basisk virkning på kroppen.

Det var måske værd at prøve?